Jei šaldytuve yra varškės, tai jau kuo puikiausias akstinas išsikepti varškės apkepą. Juk tai toks gardus ir lengvas maistas. O ir patiekalo ruošimas paprastai trunka vos 20 minučių. Valgydami varškę organizmą aprūpiname kalciu, fosforu, geležimi, magniu, aminorūgštimis, metioninu ir lizinu. Riebesnėje varškėje gausu vitaminų B ir B1. Reikia manyti, kad tikrai turite mėgstamą varškės apkepo receptą, tačiau jei tik pristigtų idėjų, siūlome tris unikalius apkepo receptus.
Varškės apkepas su manais
Reikės: 400 gramų varškės, 5 kiaušinių, stiklinės pieno, stiklinės manų kruopų, cukraus, cukraus pudros, grietinės arba uogienės. Į dubenį supilkite manus ir užpilkite juos pienu bei leiskite šiek tiek pabrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į dubenį su tryniais sudėkite varškę, cukrų, tuomet sudėkite išbrinkusius manus ir viską gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus gerai išplakite ir supilkite į varškės masę. Maišykite nedaug, palengva. Pasiruoškite kepimo skardą: įklokite kepimo popierių arba ištepkite riebalais. Varškės apkepą kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Jei norite būti tikri, kad apkepas iškepė, apžiūrėkite jo viršų ir ypač viduriuką. Paviršius turėtų būti kiek paskrudęs. Apkepą puoškite cukraus pudra, patiekite su grietine arba uogiene.
Varškės apkepas su ryžiais ir vaisiais
Bet kokį iškeptą varškės apkepą galima gardinti uogienėmis arba trintų šviežių vaisių tyrėmis, tačiau galima vaisius dėti ir į patį apkepą. Tuomet jie iškeps ir atiduos savo skonį varškei. Štai puikus varškės apkepo su obuoliais ir bananais receptas. Reikalingi ingredientai: 400-500 gramų varškės, 5 kiaušiniai, 300 gramų obuolių, 200 gramų bananų, 120 gramų ryžių, 50 gramų džiovintų spanguolių. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius. Tuomet į dubenį sudėkite nuluptus ir sutarkuotus obuolius. Bananus pertrinkite arba labai smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į dubenį. Ryžius išvirkite puode ir atvėsinkite. Kai ryžiai nebebus karšti, galima juos įdėti į dubenį. Taip pat sudėkite varškę, spanguoles ir visus ingredientus gerai išmaišykite. Apkepo masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo skardą. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
Varškės apkepas be manų pagal Beatą
Nors varškės apkepas paprastai gaminamas su manais, tačiau jei jų nemėgstate, o gal tiesiog reikiamu momentu neturite, jums tik šis Beatos apkepo be manų receptas. Reikalingi ingredientai: 500 gramų jūsų mėgstamos varškės, 3 kiaušiniai, 100 mililitrų kefyro, 2 bananai, 2 šaukštai cukraus, 50 gramų razinų, 1-1,5 šaukšto miltų, šiek tiek cinamono. Patogiame giliame dubenyje sutrinkite bananus. Sudėkite į dubenį varškę, supilkite kefyrą. Viską gerai permaišykite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite, o trynius supilkite į varškės masę. Tuomet į varškės masę suberkite cukrų, cinamoną, razinas, sudėkite miltus ir vėl viską gerai permaišykite. Tik dabar į bendrą masę sudėkite išplaktus baltymus ir gerai permaišykite. Masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo skardą. Apkepą kepkite apie 30 minučių iki 200° C įkaitusioje orkaitėje.